برای پرش به متن کلید "اینتر" را فشار دهید

هر آنچه که درباره آب آشامیدن و دستگاه تصفیه آب خانگی باید بدانید – بخش ۴

در مطالب پیشین درباره مباحث مختلف تصفیه آب خانگی از قبیل تگهداری آب تصفیه شده، تصفیه آب در شرایط اضطراری و فیلتراسیون آب پرداخیتم. در ادامه این سری از مقالات پیرامون تصفیه آب، درباره نحوه تامین آب آشامیدنی خانه با استفاده از تصفیه آب چاه و سایر منابع آب در دسترس صحبت خواهیم نمود. همچنین نگرانی های موجود در استفاده از آب بطری شده را شرح خواهیم داد.

تصفیه آب به دست آمده از منابع طبیعی مانند چاه و دریاچه

درباره کیفیت و محتویات آب هایی که از منابع زیر زمینی مانند چاه و منابع سطحی مانند رودخانه و دریاچه به دست می‌آیند هیچگاه نمی توان با قطعیت صحبت کرد، مگر آنکه به صورت مناسب مورد آزمایش قرار گیرند. برای تست این گونه منابع آبی نیاز است ابتدا سیستم پمپاژ آب پاکسازی شود و سپس نمونه‌های آزمایش از آب مکیده شده توسط سیستم انتخاب گردد. برای اطلاع از نحوه دقیق نمونه گیری و آزمایش این گونه منابع آبی از متخصصان این حوزه راهنمایی بگیرید تا ظروف نمونه‌گیری استریل شده نیز برای حمل نمونه‌ها در اختیار شما قرار دهند.

هزینه‌های انجام آزمایش آب چندان بالا نیست و به شما از تمامی موارد موجود در آب اطلاع خواهد داد. در صورت داشتن تست آب، متخصص تصفیه آب خواهد توانست به صورت قطعی به شما از نحوه انتخاب سیستم مناسب تصفیه آب کمک کند و مشورت دهد. برای تصفیه آب از منابع آب زیرزمینی و سطحی چند روش را می‌توان به کار برد. در روش اول می‌توان از سیستم‌های تصفیه آب در نقطه ورود آب به سیستم استفاده نمود. در اینصورت آب جهت استفاده در کلیه نقاط خروج در منزل قابل شرب و بهداشتی خواهد بود. این گونه سیستم‌ها بایستی توسط متخصصان تصفیه آب طراحی و نصب و شوند و برای اطمینان از استمرار تامین آب پاک به صورت دوره ای مورد بررسی و سرویس قرار گیرند.

روش دوم استفاده از سیستم‌های کوچک‌تر در نقطه مصرف مانند دستگاه تصفیه آب خانگی است. این دستگاه‌ها را می‌توانید خودتان نصب نموده و اصول نگهداری آن را رعایت نمایید. روش دیگر نیز استفاده از ترکیب این دو روش است به نحوی که در نقطه ورود آب به ساختمان، توسط فیلترهای ابتدایی آب را تا حد مورد نیاز تصفیه کرده و در نقاط مصرف تمام آلودگی‌های باقیمانده در آن را نیز از بین برد. در این صورت آب لوله‌کشی شما تا حد مطلوبی در تمام نقاط شفاف و آلودگی زدایی شده است و تنها در نقاطی که نیاز به آب آشامیدنی است از سیستم‌های به مراتب گران‌تری مانند اسمز معکوس و اشعه فرابنفش (UV) استفاده می‌شود.

آب بطری شده و نگرانی‌هایی درباره سلامت آن

شاید در شرایط اضطراری استفاده از آب بطری شده به دلیل راحتی در نگهداری و مصرف بسیار منطقی به نظر برسد و هر خانواده‌ای باید برای این شرایط از پیش اقدام به تهیه و تجهیز بسته‌های اضطراری خود با آب بطری شده نماید.

اما در شرایط عادی که روش‌های دیگری جهت تامین آب شرب بهداشتی وجود دارد، استفاده از آب بطری شده به دلیل نگرانی هایی که برای سلامتی مصرف کنندگان ایجاد نموده است، باید به حداقل برسد. این نگرانی ها چندین و چند علت دارد. مهمترین علت ایجاد نگرانی کیفیت آب موجود در این بطری هاست. به علت عدم وجود نظارت کافی مشخص نیست که شرکت‌ها تولید کننده این آب های بطری شده تمام استانداردهای موجود در این زمینه را رعایت کرده و کیفیت آب را به حد مطلوب قابل شرب برسانند. همچنین از آنجا که این بطری ها پلاستیکی هستند، در طولانی مدت آب موجود در آنها در معرض آلودگی‌های شیمیایی ناشی از مجاورت با پلاستیک مانند BPA قرار گرفته که دیگر برای نوشیدن مناسب نیست.

از طرفی استفاده بی رویه از آب های بطری شده منجر به تولید مقدار زیادی زباله پلاستیکی خواهد شد که رها کردن آنها در طبیعت از جهات محیط زیستی به آن لطمه می‌زند. این پلاستیک‌ها از آنجا که از مواد درجه ۱ درست می‌شوند قابل بازیافت در ساخت سایر اشیای پلاستیکی هستند اما برای تولید مجدد آب بطری شده نمی توان دیگر از آنها استفاده نمود. به همین جهت حجم زباله های پلاستیکی در طول زمان افزایش خواهد یافت که اثرات سوئی بر محیط زیست خواهد داشت. دلیل دیگر عدم مطلوبیت استفاده از آب بطری شده هزینه بالای خرید آنها است. در واقع استفاده از دستگاه تصفیه آب خانگی در کوتاه مدت می تواند نسبت به خرید روزانه آب بطری شده به صرفه باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *