در دو بخش پیشین از سری مطالب درباره تصفیه آب خانگی به مباحث تصفیه آب در شرایط اضطراری و همچنین نکات قابل توجه در نگهداری آب پرداختیم. در این مقاله نیز به ادامه مباحث و به طور خاص به انتخاب فیلتر کربن و سایر فیلتر تصفیه آب میپردازیم.
با استفاده از فیلترهای کربن اکتیو کیفیت آب شهری را بهبود بخشید
در صورتی که آب لولهکشی خانه شما در تصفیهخانهها فیلتر شده باشد و برای آشامیدن سالم تلقی شود، لزوما برای مصرف مطلوب نیست. آب تصفیه شده برای مصارف آشامیدن نیز ممکن است تا حدودی دارای بو و مزه نامطبوعی باشد. این موضوع وقتی رخ میدهد که در فرآیند تصفیه آب در تصفیه خانه از موادی مانند کلر که بوی نامطبوع در آب ایجاد میکنند استفاده شوند و یا اینکه آب دریافتی به علت املاح زیاد دارای مزه ناپسندی مانند شوری باشد.
در حین تصفیه آب در مبدا، هدف اصلی حذف باکتریها و سایر آلودگیهای میکروبی از آب است تا حدی که خطری برای سلامتی مصرف کنندگان ایجاد نشود. به همین علت تمرکز فراوانی بر روی بهبود بو، مزه و یا شفافیت آب در این مراکز نمیشود. حتی در برخی مناطق ممکن است تا حدی آلودگیهای شیمیایی در آب تصفیه شده لولهکشی باقی مانده باشد.
جهت تصفیه آب و تبدیل آن به آب آشامیدنی از انواع مختلفی از فیلتر آب میتوان بهره برد. روشهای تولید آب شرب گسترهای از فیلتر آب بوسیله پارچهای تصفیه آب تا نصب فیلتر سر شیر و سیستمهای تصفیه آب خانگی را شامل میشوند. این روشها منجر به بهبود مزه، شفافیت و بوی آب میشوند، اما کیفیت این امر بستگی به طراحی فیلتر کربن به کار رفته در آن روش دارد که تک مرحلهای یا چند مرحلهای مورد استفاده قرار گیرد و مشخصات فیلتر به چه صورت است. به این نکته باید توجه شود که استفاده صرف از فیلتر کربن تنها مشخصات ذکر شده در آب را بهبود میبخشد و این فیلترها در تصفیه آب دارای محدودیتهایی نیز هستند.
اگر احساس شود که با وجود تصفیه آب با فیلتر کربن هنوز آب به صورت کامل پاکسازی نشده و حاوی باکتری، ویروس و یا سایر آلودگیها است، باید آب خروجی را دوباره مورد آزمایش قرار داد که اگر این امر تصدیق شود، از سیستمهای پیشرفته تر تصفیه آب استفاده کرد. یک دستگاه تصفیه آب خانگی شش مرحلهای میتواند در این موارد انتخاب مناسبی باشد.
انتخاب فیلتر آب مناسب وقتی فیلتر کربن اکتیو به تنهایی مثمر ثمر نیست
اگر فکر میکنید آب لولهکشی شما حاوی املاح سنگین، نمکها، باکتری، ویروس و سایر آلایندهها است، میتوانید از متخصصان تصفیه آب بخواهید با انجام آزمایش کیفیت آب شما را بررسی نمایند. در صورت نیاز به شما توصیه خواهد شد که از دستگاه تصفیه آب خانگی جهت آلودگی زدایی از آب مصرفی تان استفاده نمایید.
دستگاه تصفیه آب خانگی با حذف حداکثری املاحی مانند نمک ها و فلزات سنگین، باکتری ها و ویروس ها از آب، سلامت آب آشامیدنی شما را تضمین خواهند نمود. سیستمهایی که برای این منظور میتوان به کار گرفت شامل دستگاه تقطیری، سیستم اسمز معکوس و فیلتراسیون به وسیله لامپ UV میباشد. در این نوع سیستمها نیز از فیلترهای کربن در مراحل پیش تصفیه و پس تصفیه استفاده میشود. متخصص تصفیه آب ناحیه زندگی شما با توجه به شناختی که از کیفیت آب آن ناحیه دارد، میتواند بهترین روش تصفیه آب را به شما پیشنهاد کند. روش دیگر این است که از دستگاههای از پیش آماده موجود در بازار استفاده نمایید.
دقت کنید که در صورت استفاده از دستگاه تصفیه آب خانگی آماده نیز ممکن است برای نصب و راه اندازی نیاز به حضور متخصص این حوزه باشد. اما بسیاری از این دستگاهها را میتوان با حداقل ابزار به صورت شخصی نصب نمود.
سیستمهای تصفیه آب خانگی به صورت کلی به دو مدل در نقطه ورود آب به منزل مانند تصفیه آب ورودی ساختمان، و در نقطه استفاده مانند فیلتر سر شیر یا دستگاه تصفیه آب زیرسینکی تقسیم میشوند. انتخاب یک و یا هر دو این سیستمها بستگی به کیفیت آب شما و نحوه استفاده و میزان مصرف آب در ساختمان شما دارد.