برای پرش به متن کلید "اینتر" را فشار دهید

هر آنچه که درباره آب آشامیدن و دستگاه تصفیه آب خانگی باید بدانید – بخش ۱

آب مایه حیات است و یک شرط اساسی برای ادامه بقای بشر تلقی می‌شود. با وجود آنکه منابع تامین آب بسیار متنوع است و شامل آب بطری شده، آب لوله‌کشی شهری، آب جمع‌آوری شده از باران، آب تولید شده توسط دستگاه تصفیه آب خانگی و یا آب چاه‌ها و چشمه‌ها می‌شود، تمامی این منابع آب سالم جهت شرب به حساب نمی‌آیند. عوامل مختلفی بر تعیین سلامت آب تاثیر می‌گذارد و باید توجه کرد که چه استانداردی برای این منظور مصداق عمل قرار می‌گیرد.

برای مثال در ایالات متحده، وظیفه وضع استانداردهای آب آشامیدن و نحوه آزمایش آن مطابق با قانون آب شرب سالم (SDWA) بر عهده آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA) می‌باشد. این آژانس علاوه بر وظایف فوق، اطلاعات مفیدی در زمینه آگاهی بخشی از سطح آلودگی‌های قابل قبول در آب آشامیدن جهت رفع نگرانی‌های مصرف کنندگان از سلامت آب شرب منتشر می‌سازد.

در کشور ما نیز در اکثر استان‌ها استانداردهای جامعی برای تامین آب لوله‌کشی شهری وجود داشته و رعایت می‌شود. اگر شما از کیفیت آب خود اطمینان ندارید کافی است از اداره آب و فاضلاب منطقه خود اطلاعات مربوط به کیفیت آب اندازه‌گیری‌شده آن منطقه را درخواست کنید تا از آنالیز دقیق آب در مبدا توزیع آن منطقه اطلاع حاصل نمایید. در صورتی که به کیفیت آب دریافتی در خانه خود شک دارید نیز می‌توانید نمونه آب منزل خود را به یکی از آزمایشگاه‌های معتبر آب برده تا از تمامی موارد موجود و محلول در آن و سلامت آب آشامیدن خود آگاه شوید.

با وجود رعایت این استانداردها در تامین آب شرب منازل، بسیاری از مردم از مزه آب خود رضایت ندارند یا نیاز به تامین آب با کیفیت بالاتر از حداقل‌های در نظر گرفته شده در استانداردهای موجود دارند. برای رفع این موضوع راهکارهای ساده‌ای وجود دارد. یک راه شاید خرید آب بطری شده باشد، اما این آب نیز به ذائقه خیلی خوش نمی‌آید و شاید کیفیت تبلیغ شده برای آنها نیز غیر واقعی باشد. برای این منظور استفاده از دستگاه تصفیه آب خانگی شاید راهگشا باشد.

افرادی که آب خود را خارج از شبکه توزیع آب تامین می‌کنند (مثلا در مناطق روستایی یا استفاده از آب چاه و رودخانه‌ها)، جهت رسیدن به کیفیت مطلوب آب باید خود اقدام به تصفیه و آلودگی‌زدایی از منبع تامین آب نمایند. روش‌های مختلفی نیز برای تصفیه آب از منابع طبیعی وجود دارد. برای این افراد نیز به کارگیری دستگاه تصفیه آب خانگی توصیه می شود.

در این سری مقالات به روش‌های موجود برای بهبود مزه و کیفیت آب و همچنین تصفیه آب ناسالم جهت تولید آب شرب در شرایط مختلف نگاهی می‌اندازیم. در بخش اول به نحوه دسترسی به آب سالم در هنگام شرایط اظطراری خواهیم پرداخت.

مطالب بیشتر درباره سلامت آب شهری و لزوم استفاده از سیستم‌های آب تصفیه کن.

چگونه در هنگام وقوع بلایای طبیعی آب لوله‌کشی خود را سالم سازید

اگر شما از آب لوله‌کشی شهری استفاده می‌کنید، ممکن است زمانی فرا رسد که مراکز توزیع آب به درستی عمل نکنند و آلودگی‌هایی به آب شهری نفوذ کند. و یا اینکه در پی وقوع حادثه طبیعی مانند سیل و زلزله آب لوله‌کشی فاقد استانداردهای لازم برای تضمین سلامت آب باشد. در اینصورت باید با استفاده از روش‌هایی مانند دستگاه تصفیه آب خانگی اقدام به تصفیه آب حاصل از لوله‌کشی نمایید.

یک روش موقت برای رفع این مشکل می‌تواند جوشاندن آب باشد. برای این منظور جهت رفع آلودگی‌ها بایستی آب را قبل از استفاده چند دقیقه بجوشانید تا آلودگی‌های میکروبی موجود در آن از بین برود. این کار را باید تا زمانی ادامه دهید تا مسئولان مربوطه بتوانند سلامت آب توزیع شده را مجددا به حد مطلوبی برسانند. حتی در صورت محدودیت‌های موجود لازم است حداقل یک دقیقه آب قبل از استفاده جوشانده شود تا برای آشامیدن سالم به حساب آید. برای اطلاعات بیشتر سعی کنید به دستورالعمل‌های صادره در هنگام وقوع این حوادث توجه کنید و با پیگیری اخبار از هنگام وصل مجدد آب قابل شرب مطلع شوید.

برای آنکه برای مواجهه با بلایای طبیعی آمادگی داشته باشید، بهتر است از پیش اقدام به جمع‌آوری مایحتاج اضطراری شامل دارو، پتو، چراغ قوه و آب بطری شده نمایید. در این مواقع همچنین می‌توان از تجهیزات اضطراری تصفیه آب مانند کیسه تصفیه آب جهت پاکسازی آلودگی‌های آب تامین شده از منابع سطحی استفاده نمود. وجود دستگاه تصفیه آب خانگی در مواقع اضطراری نیز می تواند در تامین آب سالم به کار آید.


ادامه این مطلب را در هر آنچه که درباره آب آشامیدن و دستگاه تصفیه آب باید بدانید – بخش ۲ بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *